Friday, July 20, 2012

погребан е загиналият шофьор в атентата в "сарафово"

"Днес беше погребението на загиналия шофьор в атентата на летище "Сарафово" в сряда. На траурната церемония не присъства нито един от държавните ни мъже и жени. Адски гнусна държава, без респект към Човека и Живота." - Полина Паунова
матюшка болгария, мноо си зле. 
соц страните са болни и болестта не минава, само се трансформира.


да, гледахме снощи по телевизията тези хора как плачеха и не знаеха как да го кажат на дъщеричката му. един човек през сълзи каза, че мюсюлманин не може да направи такова нещо. една баба проплака, че коранът учи на мир.

да, загинаха израелски туристи и израел е изключително важен, но и всички други хора са важни, и българите са важни, и едно българче е останало без баща заради световната политика.
ей, събудете се.

матюшка россия, мноо си зле

як купон, яки мацки, яко парче - и на финала черната се оказа САТАНАТА:))))))))))) 

матюшка россия, мноо си зле.


Sunday, July 15, 2012

ганди - гей, обвинявайте себе си за всичко останало


ганди е бил гей:) около 1000 писма доказват връзката му с немският евреин архитект, боди билдър херман каленбах. двамата са си дали прякори - ганди е бил "горната къща", каленбах "долната къща", и ганди го е карал да се закълне, че никога няма да гледа похотливо жени:)))) 
индия е платила 1 300 000 долара за да купи тези писма и по този начин да спре продажбата им на търг.

на този линк можете да прочетете историята:
доста хора реагираха враждебно на тази информация, бил важен човека, не сексуалната му ориентация. колкото и да им е неприятно ето още малко информация за ганди - биел е жена си и дори я е гонил от къщи - докато е бил изключително мил и нежен с всички други хора:) 
защо е интересно дали е бил гей или не? защото отговаря на въпроса защо се е държал така с жена си. 
а защо е бил изобщо женен? защото му се е налагало да бъде "нормален". 
защо всичко това е интересно? защото дава отговори за света и хората;) 
светът е прекрасен, а хората обикновени, слаби същества склонни към ужасно лицемерие. явно без изключение. обвинявайте интернет за информацията, която НЕ искате да научавате. а после се опитайте да сте щастливи.
махатма фучеджиева:)))Saturday, July 14, 2012

за секса накратко, а по-нататък по надълго;)


извън най-смисленото производно на секса, децата, той е изключително прехвалено занимание, което колкото по-възрастен ставаш, толкова по-глупаво и безсмислено изглежда. освен това в рамките на един живот сексът е повод за п-малко удоволствия отколкото поводи за конфликти, разочарования, обиди, огорчения, незадоволени амбиции и разбити сърца. 
сексът е тъп.

Friday, July 13, 2012

да бъдеш убита от задник


като станах от стола, видях, че съм седнала върху една пеперуда и съм я убила. тъпо е да загинеш под нечий задник. още по-тъпо е задник да убие пеперуда.
бъдещето няма да е вече същото.

Thursday, July 12, 2012

мизантропия без извинение


вчера казах вместо "отворете прозореца да влезе въздух", "отворете прозореца да влезе музика". нещата са зле, но в добра посока;)
днес чета, че благодарение на покойния дуков вдовицата на бай миле била станала архонт, че елен колева била актриса, и че премиерът бил задявал четиринайсетгодишната сесил каратанчева. 
надявам се, че баща й пази тези sms-и. ако на дъщеря ми се случи нещо подобно, текстът ще бъде свален, заснет, запазен, ще запазя разпечатки с телефонни номера, и всичко ще бъде сложено в сейф. в този случай обаче, като при всеки скандал в българия, двете страни ще изрекат "клетвени истини" в публичното пространство, и съд със сигурност няма да има. 
по стола пълзи зелена буболечка, която никога не бих стъпкала и размазала за разлика от изброените по-горе.
фейсбук е великолепен с предлаганата от "приятели" информация, но и силно неприятен с информация предразполагаща към мизантропия без извинение.

Tuesday, July 10, 2012

стари и нови медии, премиерът и политикат

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=1455412


няма стари и нови медии, има послание, което стига до там докъдето трябва. и това послание е неопровержимо като факт. 

разговорът на politikat с премиера отлично си върши работата. няма лошо, че върши работа и на двете страни.

Sunday, July 08, 2012

малки обяви

нямам време, нито е необходимо, да коментирам политиците. коментар ще е гласът ми. с това обявявам сърцето си за свободно политически, но с известен интерес към някои страни.


p.s.: фейсбук коментар на този пост: - ":)))) нещо като малко бременна."
естествено лайкнах го...


и не мога да спра да слушам и гледам това. режисьор из ларс фон трир. този романтик.

Saturday, July 07, 2012

семки "хулиган"

семки "хулиган"
мока от бензиностанция
летни гуми
ракия за американци
кръв
огледала
вампири спят
котките след нови приказки
огромна мишка 
хвърлила се от бюфета
вика
който се събуди
той!


само важните неща разбира се
другите неща са също важни
а важното е маловажно  
лятно 
и паважно.runyon canyon

the  fairmont hotel, san francisco

www.francisfordcoppolawinery.com

the movie gallery at coppola's winery


insensitivity to what's right
sensitivity to good days 


Laid Back - Baker Man

Tuesday, July 03, 2012

игра с огъня

на този линк можете да намерите снимки документиращи зараждането на пожара и бързината с която институциите са реагирали.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=3507859100631&set=a.3507844020254.2139452.1396437978&type=1&theater

някои хора наистина си играят с огъня. тази "случайност" дори и да е случайност, най-неслучайното с нея е, че се случва точно в този момент в който се води битка за бъдещето на витоша и на планините в българия. 

може да е много лош късмет за правителството, може да са сметки без кръчмар за други, може да е последната капка от която чашата на гражданското търпение ще прелее, може да е еко-тероризъм от страна на тези, които имат сметка да се разчисти терен, може да е доказателство, че в страна управлявана от пожарникар, той се занимава с всичко друго освен с това да се е появил лично, с пожарникарска каска, там където наистина може би би могъл да бъде полезен. може да е всичко това наведнъж. едно е ясно - в българия вече има гражданско общество, което не стои нито със затворени очи, нито със запушени уши, нито със запушени усти, нито със скръстени ръце и нищо няма да остане без последици. който съветва правителството, добре да им обясни ТАЗИ НОВА СИТУАЦИЯ.


***

а къде е армията да помага? да бе, забравих, нямаме вече армия, защото сме в нато:) 
а къде е нато да помага за пожара? 
а къде са руските пожарникари на които помагаха българските когато русия гореше? 
а къде са българските, които помагаха? тук са, но никога не са гасили горски пожар... 
а кой гаси горските пожари в русия?! 
толкова въпроси, а имам само един отговор:
трябва да се направи национална гвардия като в америка - доброволна полувоенна организация, която се свиква при всяко бедствие. 
при бедствия няма кой да ни спасява, разбирате ли?


update 15:37

жената чийто снимки от началото и развитието на пожара публикувах на стената ми, и сложих линк към тях в блога ми, ги е свалила. вероятно се е уплашила или някой я е уплашил. тя не е в списъка на приятелите ми, не я познавам, но снимките вече ги няма. затова линка по-горе не работи.