Wednesday, July 09, 2008

Да се накозиш с Фучеджиева

Бел. автора – предварително се извинявам за цинизмите, но те са задължителни за да мога да бъда разбрана от обектите на текста ми. А и бълбукайки ежедневно в помиите на Калин Руменов на страниците на Новинар, колкото и да си твърд характер, пък и жена, лепи се….


Елена Кодинова написала текст срешу новите български писатели явно подразнена от група мъже между които конюкнтурното мъжко прасе Карбовски и беззъб подражател на Буковски, който вероятно не иска да се лекува за да не си загуби "таланта". Споко, талант не се губи така лесно както зъби. Липсата на зъби, чувала съм от мъже подобни на Карбовски, помагала за по-добри свирки.

Беззъбият поет и известният феминист МК явно обичат да симулират мускули пред стари игуани с големи, скрити зъби, и определено дебел и твърд талант на които никога не им е било нужно да се организират в отбори по свинщина. Беззъбият поет дори бил смел и казал, че "Виктор Пасков е тъпанар" в дома на Любомир Левчев. Мноо яко, мноо смел пич, да му сера в устенцата. Карбовски обаче е истинският виртуоз, защото се е самоизсрал в душата си, което неговият идол Хънтър Томсън не би направил. Отблъскващо е когато талантът стане конюктурен поради някаква установяема само с психиатър личностна бедност - душевна, сексуална, хормонална, генетична или финансова, няма значение. Не е куул.

А текстът на Кодинова е досаден, защото по него има изобилие от стрии, килограми и диалект. Аз съм малко като меките моливи (единственото откритие в текста й), обичам млади, стройни тела с гладка кожа, почти като манекени, и ако е възможно да не мьекат. Добре е да се говори правилно в столицата. Фолкнър си е Фолкнър, но и в Ел Ей се отнасят снизходително и с добронамерено умиление към простодушните американци с акцент от Тексас примерно. Гледат ги като провинциалисти, селяни, докато не се превъзпитат. Ако са решили да останат в Ел Ей, тексасците бързо се преборват с корените си на говоримо ниво. Корените са си корени, но и цивилизацията си е цивилизация.

Учената Елена смята, че има законно право да се изказва неподготвена, защото не била писателка, а филоложка, и раздава справедливост казвайки кой трябва и кой не трябва да пише, защото имало Джойс на този свят, а на тя не можела друго да чете. Еваларка, Кодинова, и на тебе да ти сера в устенцата. Това е нацистко отношение, поведение на арийка в литературата. Ясно че този текст е продиктуван от ненавист към Карбовски и към някакъв плацебо-Буковски, но Кодинова не бива да търси разбиране и сред писателките, или поне не пред мен, защото това какво на нея й се чете или не, никак не ме интересува. Сигурна съм, че и читателите на меките моливи не ги интересува, така че научната мисъл е самотна в този казус. И никак не ме печели вопъла за писане на текстове в които героите трябва да намерят начин да се влюбват безпаметно в продавачката от Била само защото не е манекенка. Въпреки, че съм жена и всъщност женско шовинистко прасе, разбирам този мъжки шовинистки стремеж към красотата. И на мен не ми се пише за дебели, грозни мъже с меки моливи и едри комплекси.

Момчил Николов е интересен писател. Харесах Хаш Ойл, а сега съм впечатлена от рекламата на романа му. Рибата му ме преследва от разни места из интернет и е супер, че се прави такава нестандартна реклама на книга. Чудесно е, че и намира всякакъв повод да я рекламира. Сигурна съм, че и Хемингуей би се държал така, ако беше герой на нашето време. Вероятно щеше да отиде в rehab и да взима Прозак, което щеше да избие от главата му самоубийството. Момчил Николов има леки мегаломански уклони (виждам прилика с менJ) убеждавайки ни, че книгата му е световна - това е определено по-симпатично и безобидно от научното настояване да не пишеш, ако не си Джойс. Желая на рибата му успех и дано пък наистина да смае света, защото светът още не се смаЯл от български автор. Сори, почитатели на Георги Господинов, когото харесвам и сме едно поколение, но Виктор Пасков е в пъти по издаван и четен в чужбина, което пък не прави нито единия, нито другия Мирча Елиаде.

И ще завърша с това, че като жена-писателка с големи топки, си пазя зъбите здрави и държа лошите си навици под контрол, т.е. използвам ги прагматично като да речем един Бегбеде. Рекламирам книгите си при всяка възможност, част съм от новата българска литература, бърза, бавна, не ми дреме, спя с подбрани екземпляри, раздвоявам си езика срещу средно талантливи, грозни и агресивни мъжки прасета, и както казва Едит Пиаф - не съжалявам за нищо. Нито че мога да псувам, нито че мога и да не псувам. Като дете съм се мотала из краката на Левчев, Радичков, Емилиян Станев, Павел Вежинов и т.н., да не изброявам. Нещата с възходите и паденията са ми ясни. Дори имам порно-снимка на 5 годинки в скута на другаря Живков. Но свирки правя само в леглото, никога в медиите, и то само на специмени с твърди моливи и мъжка мисъл, които си струват труда. И преди да се запознаем отблизо винаги ги предупреждавам, че ако не се държат прилично, всичките ми зъби са в идеално състояние.

40 comments:

juventus said...

Това, което най-много ме притеснява в точно този "спор" (да кажем), е, че двете страни са силно предвидими. Тезите им са предвидими, доводите, "аргументите", нападките ... (между Пасков и Господинов имаше с една идея повече стил). Джойс, Достоевски, стрии, елфи, курви, меки членове, твърди членове, грозни, красиви, млади, стари, характерни, безхарактерни ("характер" - какъв???, специфики на оборудването ...)

milena f. said...

не можеш да взимаш това на сериозно, юве:) не му е това предназначението. какъв стил, какви пет лева? некви дрисльовци ходят на гости на Левчев и плюят Пасков. до там им стигат орбитите:))

a-tipova said...

уф, точно да се вържа и да изкажа мнение и то се оказа, че спора не бил насериозно. няма смисъл тогава да казвам, че подкрепям елена как-и-беше-фамилията...най-вече, защото тя има желание да се оттърве от целулита. макар методите й да са много подобни на писачите, които описва - леко импотентни.

и аз намиарам липсата на зъби особено отблъскваща

Asya said...

хаха, Милена, кефиш ме

mvi5 said...

Голям смях е тоя "спор"! Написаното тук си струваше четенето стократно повече.

juventus said...

Аз всичко взимам на сериозно, не забеляза ли досега? :-))) И съм сноб от най-лошите, със собствен периметър на снобски предпочитания :-)

Защо е написано тяхното ... Напоследък зна'ш кво правя по тия полу/псевдо лайфстайл "статии" (па и по част от другите) - скролвам нагоре-надолу, хващам няколко ключови думи и бегам. Щото иначе има опасност да го дочета с мисъл - "и защо някой е писал това?" А не мога да причиня това на хората.
Най-лошото обаче е, че веднъж плъзнеш ли се с равно ускорение към онова, което мислиш, че са кухини, ти е*е мам*** и на писането, и на контента. Поне по мои наблюдения. :-)

елена кодинова said...

фучеджиева, всеки има право да си сере където иска, но и аз имам правото да браня хигиената на моите "арийски устенца".

текстът ти ми хареса и много ме разсмя, за разлика от тексът на мн, който само ме накара да вдигна вежди и да си помисля: абе само толкова ли можете? не търся съчувствие при теб, нито ти се умилквам. смятам, че авторът е по дифолт сам и всякакви видове литературни групи, солидарности и пиянски потупвания по рамото "уважавам те мноу, другите са тъпанари" не му подхождат. така че моята позиция е замислена като самотна, правилно си усетила.

а най-хубавото от всичко е, че се разприказвахме. аз на пасков нивото никога няма да го стигна, за да се сравнява скромният ми графомански опит и отговорът на мн (който ще оставя без квалификация)с дискусията му с гг. просто се възползвах от правото си да си кажа мнението и от симпатиите на разни издатели и редактори към мен, които пък се лъжат да ме публикуват. като достигне блогът ми добър трафик, ще гледам вече да разчитам на него и да не вкарвам никакви издания в греха да ме печатат.

поздрави и не ми сери в устенцата, не давам. :)

milena f. said...

здрасти, Кодинова:)
радвам се, че си тук и благодаря за отговора:))
добре, няма да ти сера в устенцата, защото явно си пич. през живота си не съм казвала такова нещо като "да ти сера в устенцата", нито съм писала, но се плъзнах по наклонената плоскост на "стила" Карбовски и прасета.
да си самотен е удоволствие във времена на групово изтрещяване. и съм чела един куп твои добри текстове в Егоист и Едно, които верно не са нито Джойс, нито Пасков, нито Господинов, нито мои, ма пък са интересни;)
сори, че и ти го отнесе покрай свинските левенти, но и с тоя Джойс и с това кой може да пише или не, леко ме нервира:)
и да, наистина е гот, яко, хубаво и чудесно да стават битки - ако не друго човек се упражнява в комуникация. не знаех, че имаш блог, както и ти вероятно не си знаела, че аз имам.
леле, ми ако ми живееше в къщата, нали щях да ти давам апартамента си под наем веднъж, дали сега щеше да си го направила на трески като една бясна рок-звезда?:)))
да, трябва и чувство за хумор, пък и самоирония, иначе лошо.
радвам се, че съм те разсмяла.

Napoleon Dynamite said...

Хахахахаха, хехехехехе...свински левенти.
Ей кака, готина статийка. Сега по същество...:)
Аз съм добро момче, нали? Знам, знам, отговорът е да. Та като такова, искам да те помоля за една услуга. Когато имаш време, да разкажеш всичко за Емилиян Станев, който е нещо по-вече от бог за мен. Няма да ме разочароваш ако има нещо лошо, никой не е съвършен, само че ми го изпрати на napoleondynamite@abv.bg. Ако го направиш, ще те обичам страшно много, ако не-ще ти серем в устенцата...:) Майтап бе, ама честно да си кажем, тва може би е най-гнусният израз в българския език, който го е измислил е бил едно страшно болно копеле. Между другото "накозиш", "натаковаш" ли значи?

milena f. said...

ами аз съвсем бегло го помня, Наполеон, бях много малка тогава и нищо не помня, освен, че му ходехме на гости в една къща край София, намерих един куп снимки с него, жена му и баща ми. и разни други известни хора. като бях в София през май, трябваше да разчиствам апартамента на татко и да прегледам архивите му с които ще се заема сериозно като се прибера по- задълго в Бг, т.е. догодина.

да се накозиш е да се напушиш - коз - джойнт:)

juventus said...

Тази самоирония не е моята представа за точната и правилната. Аз имам идея за специфичните характеристики на е, оная, дето е една такава, със специфични характеристики. Точната и правилната според моята представа за специфичните й характеристики трябва малко така да е гадничка. Не световно и универсално и обществено и поколенчески - това е избутване, а на мен таквиз не ми минават.

Таа ю: "земи си дигни копитата от лапите ми, разбирам, че на меко се пазиш да не се нараниш, ма все пак копита са ..."

Аз си признавам, че не мога да я ползвам тази самоирония :-)

milena f. said...

точна и правилна, не знам кво е, знам само, че няма нещо на този свят, което да не изглежда смешно, ако имаш предразположение към алтернативни гледни точки. проблемът е, че представите за смешно са различни. постоянно имам случаи с мои приятели, а докато майка ми беше жива и с нея, когато им давам нещо мое да четат, като на мен ми се вижда много смешно - реакциите обикновено са, ама как ще е смешно, то е депресиращо тъжно. а на мен не ми е ни най-малко. това е интересно разминаване.

juventus said...

Е, как сега. Нали трябва да има критерии за оценка? Ако ги няма, как ще се оценим, надценим и подценим? Трябва да се сложи ред в хаоса.

milena f. said...

:)
Елена, би ли ми дала адреса на блога ти? обещавам, че няма да пиша цинизми под псевдоним Карбовски:)))

milena f. said...

вулгарността е супер изтощителна, когато не ти идва отвътре.... а ако ти идва отвъртре, пък изтощаваш околните.

juventus said...

С вулгарността се свиква и се губи силата й. И обещай да не почнеш тепърва да слагаш табелки с надпис "хумор!" или "черен хумор!". Или да пишеш мъглявини.

По примера на следния диалог:
Аз: "Не обичам вина със сладка жилка. Това такова ли е?"
Х: "Ааа, това е много добро и квалитетно вино."
Аз: "Ама сладко ли е?"
Х: "Това е едно от най-добрите вина на пазара."
Аз: "Сладко ли е?"
Х: "Върви с червени меса."
...
И така нататък. Докато дойдем до момента, в който почнем да си говорим за това дали АЗ разбирам от вина ...

milena f. said...

единственото което знам за вината, е дали едно вино ми е вкусно или не:) ама дали е с незнамкви си нотки от прашец на копита на бронтозавър, неам идея:)) така че, лейбълите не са ми силата.
а ти със сигурност би трябвало да разбираш от вина, защото си владетелка на информацията:) така че, ти обяснявай кво пием, а аз ще свинствам:)))

елена кодинова said...

www.elenakodinova.dir.bg

:) благодаря за възможността за малко реклама. сега нали всички покрай тази случка сме си правили реклача, и аз - петко с мъжете.

Stanislav said...

Всъщност, аз би трябвало да благодаря на госпожа Кодинова. Нито госпожа Фучеджиева, нито господин Николов са разбрали смисъла на статията й. А той е пределно ясен – дидактика. Тя ни учи как да станем съвременни български писатели. Шмъркане му е майката и пиене му е бащата. Полудели фенки са му лелята, никаква представа от стилистика, синтаксис и прочее са му чичото.
Винаги съм се чудел, защо досега не съм успял да стана съвременен български писател. Вече не се чудя. Не се опитвам да подражавам на Буковски. Гадост. Дори преди години написах една мегацинична пародия на творчеството на Карбовски, а е трябвало да му подражавам. Само по един от критериите ставам за съвременен български писател – не познавам и не изразявам госпожа Кодинова. Имам надежда, нали. Само трябва да залегна над шмъркането и пиенето, да си сера (да, ще се науча да употребявам аз тези думички) на дипломата от университета (която ми дава държавен лиценз да се изказвам за литература, още една новина за мен) и ще обруля някоя и друга фенка. Питам се само, ако си сера на дипломата, с какво ще се избърша после?
Всичко това съм готов да направя в името на литературното си бъдеще. Но има едно малко проблемче. Няма как да омекотя твърдото си моливче. Пък и не искам, мамка му. А и вие не ставате за съвременни български писатели, госпожи. Думите ви пробиват листа, разкъсват хартията и оставят следа върху бюрото (това може ли да се приеме за метафорично изказване?).

Поздрав

eli mateeva said...

литературата е странно природно явление-животът е много по-различен от литературата...
http://www.politika.bg/opinions/article?sid=&aid=9147&eid=141
но пак влизаме в графата ХЛЯБ И ЗРЕЛИЩА-за всеки по нещо

juventus said...

От моя "анекдот" (който е истински :-))) е ясно, че точно аз искам информация за виното. И ако някой е сложен някъде да го "продава", е добре да разполага с тази информация. Освен с широката си усмивка, която за мен не е от толкова съществено значение в случая.

Информация не се предоставя. Няма я. Рекламира се нещо, което е "хубаво, куул, съвременно, скандално, технологично". И толкова.

Все се чудя как може да има хора, които хем ясно да пишат за какво става реч в книгата/филма/..., хем да няма съвсем спойлери.

А аз би трябвало да съм този, който анализира информацията за себе си. Поне в този случай. Ако мога да помогна с нещо, което ми е в знанията, съм насреща. Нищо, че имам диплома на филолог, която съм получила от хора, които са ми казвали, че не е нужно да съм чела нещо, за да си взема изпита :-)) (това беше едно хубаво изречение, което спрях овреме ...)

Станислав Пенев said...

Аз съм новодомец, да се похваля. Взех си едно жилище във вашия блок. Вече сме съседи. Вие ме амбицирахте да го направя, благодаря. Ще гледам да се държа културно и да не вдигам много шум за нищо. Това ми отваря вратичка да го вдигам за нещо, нали.
Виждам, че играете някаква игра с карти. Засега съм без коз, но при следващите раздавания може и да се надкозваме. Или пак не съм доразбрал и "накозиш" идва от коза, откъдето идват и седемте козлета. Както и да е. Оставам в очакване.

milena f. said...

добро утро на всички:)
Станислав 1, схванал сте нещата за разлика от мен:))) единствената ми допълнителна препоръка към това, което сте научил от нас, съвременните бг писатели, е: каквото и да правите, да не забравяте, че имате огромно его , което не се храни със суроватка, въпреки, че сме свине (суроватка е храната на свинете на село, помня от детството си):)))) мисля, че с този мой съвет плюс това, че винаги трябва да носите със себе си хубав парфюм, защото собствената ви миризма, колкото и да е интелектуално възвишена, ще бъде толкова силна, колкото и егото ви, вие сте готов за писател! колкото до дипломата, нея може да си я заврете някъде - в дълбоките кътчета на подсъзнанието ви - и да забравите за нея:)) добре дошъл в нашите редици!
Станислав 2 - да беше игра на карти, ама не е, да беше блок, също не е, да беше хитрост, пак не е, да беше приказка, и това не е, освен ако не приемем, че седемте козлета са ученици от френската гимназия....абе щом сте съсед, ще се разберем някак:)
елена, мерси за адреса, ще го линкна на блога ми да те рекламирам още повече:)))
всичко е реклама и от време на време воня на фекалий.
юве, твоят проблем е най-сложен, защото е най-научен, а там ме няма никаква, така че те оставям да си говориш сама:)))))

Станислав Пенев said...

Добро утро на един.
Станислав едно бях преди да ми сложат табелката на вратата, тоест, преди да се новоодомя. После станах Станислав две, а всъщност вече съвсем забравих кой съм, след топлото посрещане. Грух! Знам, че свинете са всеядни, като хората. Знам, че парфюмите са всесмрадни, пак като хората. В първия момент си помислих, че съм попаднал на нивата, но после разбрах, тази смрад се носи от литературното поле. Значи съм вътре. В играта. На браздата. Погледнах си егото, и, о, чудо (леле, колко запетайки за обособяване) станало е огромно. Израсло е и е изплюскало цялата ми суроватка за три години напред. Потърсих си дипломата. Не я намерих. Добре са ми я заврели значи… Хм… За какво говорех? Забравих. Значи съм ОК.
Да, не е игра на карти. По-скоро е на топчета. Стъклени. Чупливи. Играта е безмилостно жестока. Най-здравите топки ще оцелеят. Блок. Блог. Александър, прости ми, блокирах. Приказката се оказа прекалено съвременна, може би трябва да обръсна брадите на седемте козлета. Не знам къде са учили, знам само къде са се крили. Затова живея в блок. Вълците не обичат блокове. Те си падат по къщи.
Още веднъж, благодаря за гостоприемството, както виждате – нанасям се.

Biliana said...

Каквото и право да имаш, и каквото и да си искала да кажеш, си го казала изключително грозно. Всичко останало се обезсмисля. Благодаря, че ми даде правото да направя избора си - дали да продължавам да те чета, или не. :-)

milena f. said...

Биляна, така е с всичко в живота - решения, решения, решения и последиците от тях. какво да ти отговоря - ако ти кажа, че и аз няма да те чета, ще е твърде жестоко, така че, ще бъда мила, любезна, политически коректна и няма да ти кажа нищо:)))

Biliana said...

Така е - каза нищо. :-) Благодаря ти за отговора и всичко най-светло. :-)

juventus said...

Добре, ама какво му е научното да искаш човек, като пише за нещо, да е информиран за него?

Сложно ли е за всеки роман / сборник с разкази / ... да има по около 5 свестни рецензии - т.е. поне 5 хора, дето са ги прочели и са мислили.

Не може. Трябва да са или "гениални" (тоест, да ги няма), или да са некви завъртяни, че нищо да не е ясно. И е особено задължително да са обвързани с международното положение и с особено трагичното положение на българския гражданин. Щот на другите им е лесно ...

Не разбирам - и на какво отгоре ще се "съветва" (ъ? и от каква позиция се съветва?) "българския писател" за нещо, което е написал и което не ни интересува и не сме го чели?

Не смятам, че чааак толкова много искам :-)))
Естествено, беше лоша идея след научните изложения да продължа в същия стил да пиша не особено съдържателно, но ... това е лош навик, с който не искам да се боря. :-))

milena f. said...

ми не знам, Юве. започвам да ставам блондинка. излязох от временното си убежище в лицето на допълнителната ми психо-идентичност на Карбовски, и сега съм блондинка. не разбирам от нищо и като псуват около мен се изчервявам, защото мисля, че ми правят комплименти:))) какви романи, какви рецензии, каква литература? само Космо, женски коктейлчета, розови пантофки, бельо от Виктория Сикрет, права коса с хайлайтс, Сексът и града, Пош като идеал за жена, мъжа й като идеал за мъж. Том Круз може да гледа докато се чукам с Бекъм.
това е засега.
дотук за днес, изтрещях от кумуникация:))))

milena f. said...

Ели, всичко, което би направила, ако беше мис Вселена, е прекрасно, но ми е интересно защо тук?? красотата ще спаси света? хубаво е да автопропагандираш възвишения си дух, но не навсякъде върви.
и знаеш ли защо ме дразниш в момента? защото ако ми беше приятелка, ако наистина имаше добро отношение към мен, а с нищо не съм заслужила обратното, напротив, винаги съм се опитвала да ти помагам - нямаше ли да реагираш на това, че някаква девойка в блога на Елена ме нарича "пачавра"? не ми пука затова как тази ме е нарекла, но в моята ценностна система, ако бях на твое място, щях да й откъсна главата. сигурна съм, че си го прочела, сигурна съм, че дори ти е станало малко приятно.
не обичам фалшиви добри отношения и псевдо-приятелства, така че, моля те, следващия път когато искаш да покажеш колко си мила, добра, благородна, талантлива и не-свиня, поствай линкове другаде. нека поредният приятелски "брак" приключи по взаимно съгласие поради несъвестимост на характерите. аз лично нямам нищо против, а ако ти имаш, това си е твой проблем.

juventus said...

Да не мислиш, че аз имам някаква идея що се блъскат. Може да има промоция ...

Какво е хайлайтс?
Единственият сутиен, който съм купила, без да съм пробвала, беше от Виктория Сикрет. Жената там каза "Тоя ще стане." и аз реших да не губя време.

И още нещо - не се връзвай на хора, които съдят само по себе си. Истина е, че хората реагират според опита си :-)

Napoleon Dynamite said...

Кака...току що "мръднах" до Новинар и прочетох всичко, ама от край до край.
Най-ме впечатли тая патка дето питаше как си със секса. Колкото и да си тъп, нема начин как да не забележиш тенденцията 30/69, което както всички каки тук се досетиха че значи 30% от форумците са навити да те оправят и 69% от тях са го направили вече. Не чух никой от последните да се оплаква...остават само 1% балъци като мен, ама де тоз късмет, то нали знаеш, хубавите ябълки ги ядат прасетата.

eli mateeva said...

Mилена, за съжаление тези спорове из медиите за това кой е по-дъбър и велик ме натъжават, не познавам персонално авторите на двата материала, но и да ги познавах едва ли щяха да ми обърнат внимание на забележката, че литературата не е място за изписване на подобни думи като Пачавра и прочие... За мен проблемите на живеенето ни не се измерват единствено с тематиката на новата ни българска литература... Когато има текстове и автори, които са написали нещо добро и ме кефят, аз им се кефя и имената и биографиите им остават на заден план, опитвам се да възприема литературата като артефакт... Но всъщност тези спорове, по начина, по който се водят в момента стават наистина смешни и показват колко е зле съсловието, което се изписва като писателско...щом като не може да води по културен начин един дебат. Дори на най-злостния си противник на бих написала пачавра или да ти сера на устенцата, но това е въпрос на личен избор. Въпрос на личен избор е и начинът, по който интерпретираме определено поведение, не мислиш ли?

milena f. said...

Ели, какво ти би написала на най-злостния си противник в случая въобще не ме интересува. нито твоето отношение към литературните спорове. дори твоето отношение към невъзможността ти да си мис Вселена или пък да бъдеш дядо Коледа. всичко това никога не е имало отношение към моето отношение към тебе, но вече има. не ме занимавай повече със себе си.

juventus said...

Не мога да повярвам, че почитател на Алмодовар се смущава от разни "****** изрази". :-))
Или на героите му им е позволено, щот са травестити и проститутки? Това е изкуство? Или не?

По същия начин, по който се потрисам, като видя фен на Джойс, Достоевски и Фокнър да призовава за "нормални" герои? То, че не съм в час, не съм, ама някак не съвпада с моите впечатления от въпросните ... :-) Негър не разбира.

П.С. Една моя приятелка, като се притесни, придобива интересен речник. Естествено, хора, които не я познават, може да си помислят разни неща. Естествено, това не важи за мен.
Макар аз вероятно да не бих се потресла и от антисемитския сексуален речник на Макс Мозли (не ме разбирайте грешно, не съм гледала материалите по съдебното дело и не желая ...). Но ... Много awkward :-)

Napoleon Dynamite said...

Струва ми се, че на кака и е избягало фънито...
Кака, виж кво открих снощи, дано помогне:
http://seir.bg/
Върви доста добре с тва:
http://www.absolut.com/us

Napoleon Dynamite said...
This comment has been removed by the author.
milena f. said...

добро утро:))
човек понякога се обърква в това кой му е приятел и кой не. или по-скоро нещата се променят, и се оказва, че някои приятели всъщност са предатели. и вината не е в тях, а в еволюцията на събитията, твоята лична, тяхната и т.н. и явно никога не са ти били истински приятели. и най-накрая се намери удобен случай публично да се възмутят от мен:) дотук за "приятелството".
хич не съм си загубила фънито:), ами след леко тежка и много смешна вечер, току що се събуждам и ме чака писане! ама не в блога ми, ами един сериозен текст без сране в устенцата:))))
благодаря ви, че сте наоколо, Юве и Наполеоне!

Станислав Пенев said...

Милена, един уважаван от мен автор също си е позволил да се изкаже по темата. Той е много умерен и прецизен човек, затова не го корете за мекия тон. Моливът му е остър.
ето линк към темата http://otkrovenia.com/forum/index.php?topic=2411.0

milena f. said...

станиславе, цялата работа, че тук не става дума за критика, ами за мерене на моливите:)))) човекът си го е написал умно и човешки, ама не става за това въпрос.